Meer

Nieuws

4PPoE: Nieuwe standaard specificaties voor planning en installatie van Power over Ethernet (PoE)

Door Hilde Deschouwer

06 februari 2024

De recent bijgewerkte Europese norm EN 50174-1/-2 omvat een scala aan essentiële innovaties met betrekking tot Power over Ethernet (PoE). Download de whitepaper en krijg een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.

4PPoE maakt belangrijke innovaties door! De standaard sedert 2018, IEEE 802.3bt voor 4PPoE (4 -paar PoE) had een output to 90 WATT . De Europese standaard EN 50174-x was daaraan aangepast zodat data netwerken ontworpen konden worden om met PoE en 4PPoE . Maar wat is er nu nieuw ? ….lees het in onze white paper

4PPoE: Nieuwe standaard specificaties voor planning en installatie van Power over Ethernet (PoE)

Power over Ethernet (PoE) is de standaard die de stroomvoorziening van apparaten regelt via datakabels. Met PoE wordt de noodzaak voor een aparte voeding voor aangesloten apparaten geëlimineerd, wat resulteert in kostenbesparingen. De oorspronkelijke PoE-standaard, IEEE 802.3af, werd in 2003 aangenomen en bood een maximaal vermogen van 15,4 watt. In de afgelopen jaren is het gebruik van PoE-apparaten aanzienlijk toegenomen, waardoor het essentieel werd om de beschikbare externe voedingsuitgangen te standaardiseren.

Sinds 2018 is de standaardstroom voor 4PPoE (4-pair PoE) vastgelegd in IEEE 802.3bt, met een vermogen tot 90 watt. Om aan deze nieuwe standaard te voldoen, is de Europese norm EN 50174-x dienovereenkomstig aangepast. Dit stelt ontwerpers in staat datanetwerken te creëren die compatibel zijn met zowel PoE als 4PPoE.

 

Ontdek meer in onze whitepaper

Download